Aantekening 2020-04-11 145131

Wat kan ik zelf doen? #selfcare

In deze dagen van thuiswerken en nergens naartoe mogen, is het afzien wat betreft heel veel “normale” dingen. Ook ons beauty regime heeft er onder te lijden. We gaan als vanzelf in een soort van vakantie modus ipv dat we onszelf (extra) verzorgen nu we de tijd ervoor hebben.  Het lijkt thuis op één of andere manier wat minder belangrijk dan op je werk. Zo zie je maar weer dat we elkaar eigenlijk scherper houden dan we in de gaten hebben.

Vraag is dan natuurlijk WAT gaan we dan doen? Je kunt uiteraard van alles aanschaffen om jezelf eens lekker te verwennen (en ik hou je zeker niet tegen😉) maar je kunt ook een aantal hele simpele dingen doen die helemaal niets of heel weinig kosten. Ik ga het hebben over een mix van die mogelijkheden.

De afgelopen weken was het zo droog dat je huid ervan knettert. Dat resulteert in zo’n droge huid dat de schilfers je om de oren vliegen. Wat je dan kunt doen is: geef je zelf eens een fikse droge borstel beurt met een badborstel (dry brushing). Uitermate goed voor je doorbloeding, je afvalstoffen (lymfe) en je dode huidcellen. Het ondersteunt je immuunsysteem, versnelt detoxen, vermindert zelfs cellulite en je huid wordt er zijdezacht van. Er zijn verschillende type borstels verkrijgbaar van goedkoop tot behoorlijk aan de prijs. Mijn tip: begin met een goedkope en probeer er eerst een gewoonte van te maken om het een aantal keer per week te doen.

Neem daarna een wissel douche (eerst lauwwarm, dan koud afdouchen) en was je met een  hydraterende douchegel of een rijke bodyolie met etherische oliën, goed voor je huid en goed voor je mind (ruikt lekker/ontspant). Hierna ga je je lijf scrubben met een bodyscrub met oa. papaïne en melkzuur, wat zorgt voor een huid die weer zijdezacht aanvoelt en beter opneemt. Droog je niet te intensief af maar dep liever en smeer je binnen 3 minuten in met een voedende, hydraterende bodylotion met een licht peelende werking. Zo houd je je vochtgehalte beter op peil en heb je minder van je product nodig.

Voor je gezicht kun je tijdens deze douche-sessie ook het nodige doen. Allereerst doe je een dubbele reiniging. De eerste is bedoeld om alles wat in olie oplosbaar is van je gezicht af te halen (talg, make-up, beschermingsfactor e.d.), de tweede is bedoeld om alles wat in water oplosbaar is eraf te halen. Bij die tweede reiniging kun je een cleanser gebruiken die al een beetje peelend werkt, bijvoorbeeld met melk– en/of glycolzuur. Pak daarna voor de verandering eens een product wat peeling en masker-in-1 is. Dan laat je dat intrekken tijdens je borstelbeurt en spoel je het af onder de douche! Lekker makkelijk en heel effectief. Vervolgens breng je je normale dag- of nacht verzorging aan en smeer dan eens wat royaler dan normaal, want na zo’n intensieve treatment wordt het veel beter opgenomen.

Zet daarna lekker een kopje thee voor je zelf het liefst met een rust- of ontgiftings melange. Wedden dat je je een ander mens voelt? Zorg goed voor jezelf!

Lieve groet,

Marjan

 

Tags: No tags

Comments are closed.