Huidgezondheid
peeling website

Wat is het?

Wat wij bedoelen met huidgezondheid is: een huidbarriere die in tact is met een goede vochtbalans en zonder ontstekingen, wondjes of andere beschadigingen, waarbij ook de lichamelijke gesteldheid/gezondheid in orde is. Maar ook een goed onderhouden, verzorgde huid valt wat ons betreft onder (huid)gezondheid.

Waarom is het belangrijk?

Je huid beschermt je letterlijk tegen alle invloeden van buitenaf. Als die beschadigd is, kunnen er schadelijke bacteriën etc door je (beschadigde) huid veel makkelijker je lichaam binnendringen. Dat wil je natuurlijk niet. Je huid is een zeer belangrijk deel van je immuunsysteem en dus niet een losse jas voor de buitenkant, maar onderdeel van je hele systeem. Het is daarnaast ook nog eens het grootste orgaan wat we hebben.

Als je aan je huid wil werken, bijvoorbeeld intensieve huidbehandelingen doen, dan kun je die alleen uitvoeren op een huid die dat ook aankan. Als je huid en/of je lijf niet de capaciteit hebben om dat te doen, kan het juist negatief voor je uitpakken ipv positief. Allemaal redenen om daar voorzichtig mee om te gaan en zuinig te zijn op je huid.

Wat zie je als je huid niet gezond is?

Acné is een voorbeeld van een huidbarriere die niet in tact is, craquelé-achtige rimpeltjes geven aan dat je huid meer vocht nodig heeft. Rode irritatie plekjes, eczeem, jeukplekken, etc zijn ook aanwijzingen. Stress zorgt ook voor veel huidleed en maakt dat je huid snel uit evenwicht is. Het is niet altijd makkelijk om het zelf te zien en soms ben je je er niet van bewust.

Wat kun je er aan doen?

Allereerst is het goed om eens goed te laten kijken naar je huid om zo de conditie vast te kunnen stellen. Pas dan weet je wat je er aan kunt (laten) doen. Belangrijk is om direct te beginnen aan huidherstel. Met producten voor thuis kun je al best veel doen bv. om je vochtbalans herstellen of optimaliseren. Met behandelingen in de salon kun je dan weer een upgrade maken in je skincare routine en intensiever en/of effectiever gaan werken. Maar het is altijd afhankelijk van de persoon zelf, want iedere huid is weer anders met een andere aanpak.

Welke behandelingen zijn geschikt om je huid te herstellen?

Behandelingen die gericht zijn op een goede reiniging, herstel, hydratatie en/of voeden van je huid, waarbij geïnventariseerd wordt wat jouw huid op dat moment nodig heeft.

Foundation Facial 30 min    €49,-
Foundation Facial 45 min    €69,-
Foundation Facial 60 min    €89,-

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht