Wat is het?

Acné na je 25ste is meestal hormonaal. De verschillende verhoudingen van hormonen (progesteron, oestrogeen en testosteron) die steeds veranderen onder invloed van menstruatie, zwangerschap, menopauze, maar ook van stress, milieu en lifestyle. Het is helaas een steeds vaker voorkomend fenomeen.

Hoe herken je het?

Meestal is het niet heel lastig om te herkennen als bijvoorbeeld tijdens of voor de menstruatie allerlei puistjes of hele nare dikke ontstekingen omhoog komen. Maar in de zwangerschap of overgang kan de plaats waar het zit nog wel eens verschillend. Voor de hormonale acné zijn de plaatsen eigenlijk altijd op het onderste gedeelte van het gezicht (wang), langs de kin of op de kaak en soms ook in de hals.

Wat kun je er aan doen?

NIET DOEN: Aan pulken!! Blijf eraf!! Hygiëne is dan heel belangrijk. Er steeds aanzitten verergerd het alleen maar. Ook de mobiele telefoon (die veel te weinig wordt schoongemaakt) er steeds langs maakt het er niet beter op.

WEL DOEN: Goed schoonmaken met een speciaal voor jouw huid en huidconditie geschikt product. En daarna ontstekingsremmende, hydraterende en beschermende producten gebruiken. Producten met bv. planthormonen brengen het hormonale evenwicht terug in je huid, reguleren je talgproductie en elimineren bacteriegroei.

Laat echt een keer goed naar je huid kijken en je goed adviseren. Met het juiste product en de juiste (acné)behandeling krijg je ook het (lange termijn) resultaat wat je graag wil.

Wat kan ik verwachten van een acné-behandeling?

Een acné-behandeling geeft een boost aan je huidherstel en verhoogd het effect van de producten die je thuis gebruikt. Bijvoorbeeld een intensieve peeling versnelt je celdeling, waardoor je huid versnelt zijn dode huidcellen kwijt raakt, maar ook je talgproductie remt.  Een lymfedrainage werkt extra afvoerend voor je afvalstoffen en is super stress reducerend. Zo zijn er dus verschillende manieren om hormonale acné aan te pakken.

Hoe vaak moet ik dat doen?

Dat hangt af van je huidconditie en welk resultaat je wil behalen. Niks moet en alles kan, maar het blijft individueel verschillend. Soms kun je met 1 behandeling en de juiste thuisproducten al een heel eind komen, maar meestal zijn meerdere behandelingen nodig.

Wat kan ik zelf thuis doen?

Met huidverzorging is het belangrijk dat je in de week voor je komt geen intensieve producten of ingrediënten zelf gaat gebruiken, zodat je tijdens de behandeling wel intensief behandeld kunt worden.

Verder kun je voorafgaand aan de behandeling zelf al preventieve maatregelen nemen door goed water te drinken in de week voor je behandeld wordt (minder afvalstoffen en betere hydratatie).

Probeer op tijd naar bed te gaan (beter herstel) en let op je voeding: niet teveel suikers, zuivel en geraffineerde koolhydraten (vermindert de ontstekingswaarde).

 

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht