Wat is het?

De Green Peel is een 100% biologische kruidenpeeling die 60 jaar geleden ontwikkeld is door Dr. Schrammek.  Als basis worden verschillende kruiden gebruikt, die in je huid worden gemasseerd. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden om de peeling qua intensiteit aan te passen voor verschillende huidzorgen en -condities. Deze peelingen mogen alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde schoonheidsspecialisten, huidtherapeutes en artsen.

Wat doet het?

Tijdens de behandeling wordt het kruidenmengsel intensief ingemasseerd en (afhankelijk van de gekozen intensiteit) gevolgd door een kalmerend masker of nabehandeling. Het verhoogt je doorbloeding, de voeding, de zuurstof toevoer en het stimuleert huidvernieuwing en celmetabolisme. Gevolg is dat je huid zichtbaar meer energie krijgt, structuur fijner wordt, je kleur egaler en onzuiverheden minder. Ook de micro-circulatie als ook de connectie tussen de huidlagen wordt beter en metabolische afvalstoffen verdwijnen. Bindweefselvezels als collageen en elastine worden geactiveerd waardoor de elasticiteit en stevigheid verbeteren.

Voor wie is de Green Peel behandeling geschikt?

Voor mensen met een zonbeschadigde huid, vroegtijdige huidveroudering, rimpels, verslapping van de huid (ook op het lichaam), hyperpigmentatie, onzuivere huid, grove porie structuur, littekens, striemen/striae en voor iedereen die zijn of haar huid een fikse dosis meer energie en een mooie glow wil geven.

Hoe vaak moet ik het doen?

Dat hangt helemaal af van het resultaat dat je wilt behalen en of je ook bereid bent om thuis je huid goed te verzorgen. Met 1 enkele behandeling krijg je echt wel een mooiere huid te zien en kun je (in overleg met ons) bepalen wat je huiddoelen zijn. Maar door je thuis regime te aan te passen en meerdere behandelingen te doen, krijg je wel echt het beste en vooral meer duurzame resultaat.

Welke verschillende mogelijkheden heeft de Green Peel?

Er is een Green Peel Fresh Up voor het verfrissen en stimuleren van de huid, geschikt voor oa een wat gevoeliger huidtype of om mee te beginnen.

De Green Peel Energy is iets intensiever en een logische vervolg stap na de Fresh Up of voor huidtypes die wat dikker zijn, wat meer zonschade of specifieke huidzorgen hebben.

De Green Peel Classic is de meest intensieve peeling van de 3 en heeft logischerwijs ook het meeste effect. Maar het is ook de peeling met de meeste nawerking en dus is het niet een behandeling die je “even” doet. Het is beter als je dit goed plant en het verdient ook een goede nazorg. Zowel in de salon als thuis.

Wat kan ik zelf doen voorafgaand aan de Green Peel?

Maak je huid goed schoon 2x per dag en zorg voor een goede hydratatie van je huid (=altijd belangrijk) en ga niet zelf alvast iets als een scrub vooraf doen. Het kan juist soms je behandeling negatief beïnvloeden of betekenen dat hij niet kan worden uitgevoerd. Als je niet goed weet wat je wel of niet moet doen, vraag dan advies voor je komt. Mocht het nodig zijn dan voorzien we je van een paar proefjes zodat je je huid beter kunt voorbereiden. En vervolgens nog een paar inkoppertjes: drink voldoende water, ga op tijd naar bed en rust goed uit. Zo verschijn je goed geprept aan de start!

Kan ik de Green Peel combineren met andere behandelingen?

Niet tegelijkertijd, maar het is wel goed om te kijken naar het doel dat je wil bereiken en daar je andere behandelingen op af te stemmen. Bijvoorbeeld als je aan je stevigheid wil werken kun je het heel goed af wisselen met een mechanische  bindweefselmassage en/of een Contour Lift Treatment.

Is pigment iets waar je je aan stoort, dan is een Foundation Facial interessant om zo verder de pigment vorming terug te dringen of misschien af wisselen met een chemische peeling kan ook een optie zijn. Onzuiverheden, ontstekingen en acné vragen weer een andere aanpak, dus het is goed om daar wel naar te kijken en dat te overleggen.

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht