Hoe komt het?

Naar mate we ouder worden, verliest je huid steeds meer zijn vermogen om collageen aan te maken. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid in je huid. Als een soort van betonnen vlechtwerk heeft het door heel je lichaam diezelfde functie: stevigheid bieden aan verschillende weefsels. Het is een steeds maar doorgaand proces van opbouwen en weer afbreken van collageen. Hoeveel er afgebroken wordt hangt oa. samen met onze lifestyle. Leven we gezond met veel beweging, gezonde voeding (veel groente en fruit) en voldoende nachtrust, dan gaat de afbraak langzaam en wordt het ook weer beter hersteld. Gaan we daarentegen veel in de zon, drinken we regelmatig alcohol en roken we, dan gaat het afbreken vele malen sneller en wordt er veel minder herstel gepleegd. Vaak wordt dat richting de overgang steeds beter zichtbaar, want daarna wordt er helemaal geen collageen meer aangemaakt (met dank aan onze hormoonhuishouding).

Hoe weet je hoeveel collageen je in je huid hebt?

Door het te meten: Meten is weten!! Door het collageen gehalte in je huid te meten, weten we hoe het ervoor staat. Wij maken die huidscan (gratis) met behulp van een echo, zodat we een doorsnede van je huid direct aan je kunnen laten zien. Aan de hand van de scan kun je beter bepalen wat het beste is voor jouw huid. Welke behandeling, welke huidverzorging en eventueel welke voedingssupplementen.

Wat kun je doen om collageenafbraak te vertragen?

Pas je lifestyle aan! Als je rookt, onder de zonnebank gaat en veel alcohol drinkt versnel je zelf je verouderingsproces enorm. Ga bewegen, gebruik altijd een Spf (ook in de winter), stop met roken en eet veel groente en fruit. Vitamine C is onmisbaar bij de aanmaak van collageen.Om je binnenkant aan te pakken is het daarom logisch dat je ook via de binnenkant aan herstel gaat werken. Collageen suppletie is daar een perfecte aanvulling bij.

Welke behandeling helpt daartegen?

Een geweldige behandeling om je collageen aanmaak te verbeteren en je huidverslapping tegen te gaan is de Contour-Lift Treatment. Bij deze behandeling werken we met een apparaat dat 2 verschillende technieken in zich heeft: multipolaire radiofrequentie gecombineerd met een magnetische puls. Je (bind)weefsel wordt direct strakker, je doorbloeding wordt geactiveerd en er worden nieuwe fibroblasten aangemaakt (voorloper van collageen). Je ziet altijd direct resultaat, maar voor een verduurzaming van je resultaat, zul je het vaker moeten doen.

Bindweefselmassage is een behandel methode die het bestaande collageen in je huid activeert. Je huid wordt stevig gemasseerd en geeft een boost aan je huid, waardoor je direct een lift aan je gezichtshuid geeft, je doorbloeding enorm wordt gestimuleerd en er een intensieve ontspanning in zowel het weefsel als ook in je (gezichts)spieren voelbaar is.

Een andere behandeling is Micro-needling / Dermapen behandeling. Hierbij worden kleine micro-kanaaltjes in je huid gemaakt wat direct een aanspraak maakt op je wondhelingsproces. Op die manier gaat je huid zich in rap tempo verbeteren. Als fijne bijkomstige factor worden ook je opname vermogen verhoogd. Dat betekent dat alles wat je daarna gebruikt aan producten meer effect heeft en ook behandelingen worden intensiever en effectiever.

Hoe vaak moet ik dat doen?

Dat hangt af van jouw huidconditie, je leeftijd en het resultaat dat je graag wil bereiken. Als je een afspraak maakt voor een gratis advies met een huidscan, kunnen we je er alles over vertellen.

Wat kan ik zelf nog meer doen?

Je kunt starten met het gebruiken van collageensuppletie wat helpt om je tekorten aan te vullen. Het beste resultaat krijg je door voor je eerste behandeling al te starten met innemen. Zo zorg je ervoor dat je huid de juiste bouwstenen heeft om die mooie strakke(re) huid ook daadwerkelijk te kunnen bouwen. Let wel: dat zijn geen wondermiddelen en het duurt een aantal weken voor je resultaten meetbaar worden.

Kan ik behandelingen combineren voor een nog beter resultaat?

Ja, dat is juist heel mooi! Bijv. voorafgaand aan een Dermapen behandeling een Contour-Lift Treatment toepassen (meer collageen aanmaak,sneller herstel), Bindweefselmassage + Contour-Lift Treatment (intensievere doorbloeding en verstrakking bindweefsel) of een combi maken met een Foundation Facial (betere product penetratie).

Wat kost zo’n behandeling?

Contour-Lift Treatment                               vanaf € 95,-
Micro-needling/Dermapen behandeling     vanaf €129,-
Bindweefselmassage                                           € 79,90
Kuurprijzen op aanvraag

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht