Wat is de oorzaak?

Een veranderende hormoonhuishouding is de grote boosdoener als het gaat over jeugdpuistjes. De talgklier van het haarzakje zorgt voor een overmatige productie van talg waardoor dode huidcellen in het haarzakje blijven hangen en comedonen/ mee-eters ontstaan. Dit gegeven, gecombineerd met wat bacteriën, gaat woekeren in al die talg, roept ontstekingsverschijnselen op en zie je die bekende nare rode bobbeltjes verschijnen. Het komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht.

Wat kan je er aan doen?

Als je het hier bovenstaande goed hebt gelezen , is het al duidelijk dat het noodzakelijk is dat de talgproductie zoveel mogelijk geremd wordt. En hygiëne is zeer, zeer belangrijk in deze periode m.a.w. goed en intensief reinigen, maar dat wel zonder de barriere te strippen. En dat dan niet 1x per week, maar 2 x per dag!! Dit gecombineerd met bv. een voor jouw huid geschikte peeling die salicylzuur bevat om al die talg te lijf te gaan.

Welke behandelingen zijn hier geschikt voor?

Een intensieve peeling (chemisch, biologisch of mechanisch), is vaak een hele goede keuze omdat het meerdere problemen tegelijk het hoofd biedt. Daarnaast is uitreinigen van je huid (=handmatig mee-eters en puistjes weghalen) en het extra behandelen met specifieke ingrediënten om de ontstekingen te remmen, je huid te hydrateren, kalmeren en/of te herstellen. 

NIEUW: Een nieuwe, intensieve behandeling is de EU-SEB treatment van Meder Beauty Science, met zeer hoogwaardige ingrediënten om het microbioon van je huid te herstellen.

Wanneer kies ik voor welke behandelig?

Dat is afhankelijk van jouw huid en je huidconditie, hoe erg de ontstekingen zijn of hoeveel verstoppingen je hebt. Het kan ook nog vaak wisselen, de ene keer is het meer of minder dan de andere keer. Bij meisjes wordt het nog extra beïnvloedt door de menstruatie, maar stress heeft heeft ook heel veel invloed op je hormoonhuishouding. Kortom het is lastig om zo op een website uit te leggen wat voor jou de beste behandeling is. Het verstandigste is een keer langs komen, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en dan bekijken wat voor jou de beste aanpak is. Maak een afspraak voor een gratis huidadvies en laat je adviseren door een professional!

Hoe vaak moet ik zo’n behandeling doen?

Afhankelijk van je huidconditie kun je kiezen voor een aantal behandelingen wat sneller achter of voor een enkele behandeling, maar wil je resultaat dan kun je wel bedenken dat 1 behandeling niet alles gaat verhelpen. Niks moet, maar we willen je wel heel graag aan een mooie huid helpen.

Kan ik iets terugvragen bij de verzekering?

Ja dat kan, want wij hebben een acné specialisatie, wat betekent dat je de kosten terug kunt vragen bij je verzekering (afhankelijk hoe je verzekerd bent).

Onze oplossingen:

Foundation Facial 30 Acne         30min € 49,-
Foundation Facial 45 Acne         45min € 69,-
Foundation Facial 60 Acne         60min €89,-
Deep Peel Treatment                  30min €69,-
Deep Peel Treatment                  60min € 95,-

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht