ProPower Peel
ProPower Peel flessen

Wat is een chemische peeling?

Dit is een peeling met verschillende zuren die een uitstekende behandeloptie voor veel verschillende huidproblemen of -doelen biedt. Variërend van het verminderen en vertragen van (voortijdige) huidveroudering en hyperpigmentatie, het verbeteren van je huid/porie structuur en opname capaciteit (bv. vochtopname) en ook producten worden beter opgenomen. 

Door de zuren verschillend te gebruiken (oa melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en amandelzuur) kunnen we deze peeling precies op maat maken voor jouw huid. Ook de gradatie kunnen we perfect aanpassen en zelfs opbouwen in meerdere lagen, met name in opeenvolgende behandelingen (kuur).  Zo kun je je celdeling in een kortere tijd enorm versnellen, met als gevolg dat je huid zich van zijn mooiste kant gaat laten zien.

Wat doet een chemische peeling?

De meeste peelingen werken op dezelfde manier: ze verwijderen de bovenste lagen van de huid om zo de celdeling en –vernieuwing te stimuleren en de textuur en de uitstraling van je huid te verbeteren. Je celvernieuwing vertraagt namelijk drastisch bij het ouder worden, oplopend van 20 dagen bij jonge mensen tot meer dan 30 tot 40 dagen bij oudere personen (soms nog langer). Dus regelmatig peelen draagt bij aan je (huid-)gezondheid. Het inzetten van een chemische peeling is een van de meest effectieve manieren om echt huidverandering aan te pakken.

Hoe bepalen we welke peeling of welk zuur voor mij geschikt is? 

Elke huid is anders, dus  de peeling wordt volledig gepersonaliseerd en we overleggen samen wat je (huid-)wensen zijn en waar je naartoe wilt werken. Gecombineerd met onze expertise kiezen we dan de peeling (en dus welk zuur) en hoeveel lagen daarvan het beste bij passen. 

Waar moet ik rekening mee houden als ik een chemische peeling wil?

Aangezien het een zeer intensieve behandeling kan zijn, is het belangrijk dat je in goede gezondheid ben, dus niet ziek of lamlendig. Bij (open) wondjes e.d. kan de peeling niet worden uitgevoerd. Als je twijfelt kun je beter even contact op nemen met ons. 

Wat kan ik zelf doen?

Voorafgaand aan de behandeling zorg je voor een goede hydratatie, geef je je huid rust en blijf er vooral af. Na de peeling is het belangrijk om niet in de zon te gaan, niet pulken aan je huid en volg vooral ons advies op wat betreft productgebruik en lifestyle. Je huid heeft echt tijd nodig om te herstellen en voor het mooiste resultaat horen al die dingen bij elkaar.

Kan ik een chemische peeling combineren met andere behandelingen?

Dat kan, maar alleen hele specifieke combinaties (dus niet alles kan). En, heel belangrijk, je huid moet het aankunnen en in goede conditie zijn. Bij twijfel kun je ons om advies vragen.

Een hele mooie anti-aging combinatie is met microneedling: verfijnd je poriestructuur, vervaagd je lijntjes en pigmentverkleuringen en zorgt voor meer collageen aanmaak.

Peeling zelf intensiveren kan door vooraf de microdermabrasie in te zetten, zodat de exfoliatie een groter bereik heeft.

Wij vinden het altijd verstandig om na dit soort intensieve behandelingen je huid echt de tijd te geven om zichzelf te herstellen. zodat die mooie strakke, gladde huid ook zichtbaar wordt.

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht