ProPower Peel
ProPower Peel flessen

Wat is een chemische peeling?

Dat is een peeling met verschillende zuren die een uitstekende behandeloptie voor veel verschillende huiddoelen biedt. Variërend van het verminderen van tekenen van voortijdige huidveroudering en hyperpigmentatie, het verbeteren van de huidtextuur en hydrateren van de huid. Door die verschillende zuren te gebruiken (oa melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en amandelzuur) kunnen we deze peeling precies op maat maken voor jouw huid.

Wat doet een chemische peeling?

De meeste peelingen werken op dezelfde manier: ze verwijderen de bovenste lagen van de huid om zo de celdeling en –vernieuwing te stimuleren en de textuur en de uitstraling van de huid te verbeteren. De celvernieuwing vertraagt namelijk drastisch bij het ouder worden, oplopend van 20 dagen bij jongvolwassenen tot meer dan 30 dagen bij oudere personen (soms nog langer). Dus regelmatig peelen draagt bij aan je (huid-)gezondheid. Het inzetten van een chemische peeling is een van de meest effectieve manieren om echt huidverandering aan te pakken.

Hoe bepalen we welke peeling of welk zuur voor mij geschikt is? 

Elke huid is anders, dus  de peeling wordt volledig gepersonaliseerd en we overleggen samen wat je (huid-)wensen zijn en waar je naartoe wilt werken. Gecombineerd met onze expertise kiezen we dan de peeling (en dus welk zuur) die daar het beste bij past. 

Waar moet ik rekening mee houden als ik een chemische peeling wil?

Aangezien het een zeer intensieve behandeling kan zijn, is het belangrijk dat je in goed gezondheid bent. Bij (open) wondjes e.d. kan de peeling niet worden uitgevoerd. Als je twijfelt kun je beter even contact op nemen met ons. 

Wat kan ik zelf doen?

Voorafgaand aan de behandeling geef je je huid rust en blijf er vooral af. Na de peeling is het belangrijk om niet in de zon te gaan en verder goed ons advies op te volgen wat betreft product gebruik en lifestyle. Je huid heeft echt tijd nodig om te herstellen en voor het mooiste resultaat horen al die dingen bij elkaar.

Kan ik een chemische peeling combineren met andere behandelingen?

Het kan wel, maar wij kiezen ervoor om dat uit veiligheidsoverwegingen om dat niet te doen. Wij vinden het verstandiger om je huid zichzelf eerst rustig te laten herstellen in plaats van het risico te lopen om je huidbarrière te beschadigen. Ervoor of erna zijn er talloze mogelijkheden afhankelijk van het huiddoel waar je aan wil werken. 

Wat kost het?  

Level 1 peeling   €69,90

Level 2 peeling   €95,90

Level 3 peeling  €129,90

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht