Acné
Aantekening 2019-09-10 141451-knipsel 3

Wil je van die vervelende ontstekingen af?

Alles al geprobeerd? Niks lijkt echt te werken? Dan wordt het tijd om eens alles goed te onderzoeken. Is er al eens echt goed gekeken naar je huid? Heb je al eens je binnenkant meegenomen in het totaalplaatje? Als je echt je acné wil aanpakken, dan horen daar meerdere factoren bij: hoe maak je je huid schoon? Wat gebruik je? Hoe vaak gebruik je dat? Maar ook: wat eet je? Hoe goed slaap je? Hoe schoon ben je op jezelf? Kun je goed van je huid afblijven (lees: knijp je zelf vaak aan je pukkels) Kortom heel veel factoren om rekening mee te houden. 

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij hebben veel ervaring met acné en we kunnen veel doen wat betreft behandelingen en advies, maar zonder jou kunnen we niks. Het is belangrijk dat we gaan samenwerken. We gaan absoluut voor resultaat en we doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken. Maak je een afspraak bij ons, dan gaan we eerst kijken hoe je huid er conditioneel voor staat, maken een huidscan en pas dan maken we een behandelplan. 

Wat kan ik zelf doen aan mijn huid?

Het is  heel belangrijk om zelf dagelijks met je huidverzorging bezig te zijn. Hygiëne is belangrijk bij acné, maar ook de juiste producten om ontstekingen tegen te gaan en te voorkomen. Alleen als we samenwerken aan jouw huid ga je echt verbetering zien. 

Welke behandelingen zijn voor mij geschikt? 

Er zijn verschillende behandel mogelijkheden en echt niet alleen pukkels uitknijpen.

Zo zijn er op maat gemaakte behandelingen van 30, 45 of 60 minuten (afhankelijk van hoe je huidconditie is en wat je zelf wil).

Er zijn verschillende exfoliërende behandelingen, zoals een biologische kruidenpeeling, chemische peeling of mechanische peeling. Deze versnellen je celdeling, maken je poriën goed schoon en laten je huid beter herstellen. 

Is je barrièrefunctie (microbioom) uit balans en wil je dat herstellen of aanpakken? Ga dan voor een EU-SEB behandeling van Meder. Het geeft je huid rust, voldoende vocht en brengt ‘m weer in evenwicht.

Je littekens, grove poriën en oneffenheden kun je behandelen met microneedling.

Zit je in een fase van wat minder ontstekingen, maar zie je nog wel veel restschade? Of is de acné op zijn retour? Dan is een huidherstellende behandeling (Venus Swan) een hele goede optie. 

Hoe vaak moet ik een behandeling ondergaan voor ik resultaat kan verwachten?

Dat hangt er vanaf hoe het ervoor staat met jouw huid, maar meestal zijn er wel meerdere behandelingen nodig. Zeer effectief is de combinatie van “gewoon” je huid goed schoonmaken en verstopte poriën zoveel mogelijk leegmaken en een intensieve peeling om je celdeling te versnellen, je talgproductie te remmen en de ontstekingen tegen te gaan.  

Alle behandelingen zijn effectief, maar met een ander uitganspunt. Ze hebben wel hetzelfde doel: je huid er beter en gezonder uit te laten zien. Een mix van verschillende behandelingen geeft vaak het beste resultaat.

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht