Wat is micro-dermabrasie?

Micro-dermabrasie is het intensief peelen met een apparaat van de buitenste huidlaag met behulp van fijne kristallen. Met druk worden ze over de huid geblazen (soort zandstralen) en gelijk met de dode huidcellen weer afgevoerd. Dit is wel goed voelbaar maar niet pijnlijk. Zo help je het natuurlijke “afslijten” van dode huidcellen enorm te versnellen. We noemen dit een mechanische peeling.

Wat doet het?

De huid wordt dunner en dus beter toegankelijker voor werkstoffen. Ook wordt de celdeling gestimuleerd, waardoor de onderliggende huid zich vernieuwd en steviger wordt. Het verfijnt de poriestructuur, pigmentvlekjes verdwijnen, rimpeltjes vervagen, m.a.w. een frissere, gladdere en strakkere huid verschijnt.

Waarom een micro-dermabrasie behandeling?

Als je te gevoelig bent voor een chemische peeling, als je je huid vooral gladder wil maken aan de oppervlakte, als je specifieke lijntjes of vlekjes wil aanpakken, als je intensievere behandelingen wil ondergaan.

Voor wie is het geschikt?

Het mooie van micro-dermabrasie is dat het zelfs voor de gevoelige huidtypes ingezet kan worden, omdat je het op de persoon kunt aanpassen. Het voordeel boven een (chemische) peeling is dat op het moment dat we stoppen met de behandeling er geen nawerking meer plaats vindt van een product waar je een reactie op zou kunnen krijgen. Bij gevoelige huidtypes gaan we wat minder intensief te werk. Bij een dikkere, steviger huid juist intensiever en kunnen we dit ook als voorbereiding gebruiken voor bv. een andere peeling of het insluizen van actieve werkstoffen. Daarnaast kun je specifieke plaatsen (bv fronsrimpel, liplijntjes, pigmentvlekjes) extra en heel plaats gericht aanpakken.

Hoe vaak moet ik het doen?

Dat hangt helemaal af van het resultaat dat je wilt halen en of je het combineert met een andere behandeling. Maar met 1 enkele behandeling krijg je ook echt een mooiere huid te zien en kun je (in overleg met ons) bepalen wat je huiddoelen zijn. 

Kan ik micro-dermabrasie combineren?

Ja, dat is juist heel mooi!

Bijv. voorafgaand aan een Chemische peeling (diepere werking),

na een mechanische bindweefselmassage ( Icoone Treatment ) (Liftend, ontgiftend en porie verfijnend)

voor een Venus Treatment (huidverstrakkend en gladder)

voor een met microcurrent behandeling (spierverstevigend)

of bij een hydraterende Foundation Facial (betere product penetratie).voor een 

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht