Pukkel

Tips om zo snel mogelijk van een lelijke pukkel af te komen.

1.Afblijven

Blijf eraf!! Stop direct met pulken en peuteren aan de bewuste plek, want zo maak je het alleen maar erger. Dat klinkt altijd heel makkelijk, maar in de praktijk blijkt het nog vaak heel lastig en het is echt de beste tip die ik je kan geven.

2. Schoonmaken

Maak je huid ‘s ochtends en ‘s avonds goed schoon met een niet uitdrogende, antiseptische reiniging of wasgel met een beetje salicylzuur. Dat zorgt dat het teveel aan talg aangepakt wordt, in de porie ook schoongemaakt wordt en de ontsteking de kop indrukt.

3. Aanstippen

Stip het puistje aan met een speciale gel of serum die intensief de ontsteking remt en helend werkt (met salicylzuur, niacinamide en/of zink). Gebruik dat zodra je het puistje op voelt komen en gebruik dat regelmatig de hele dag door.

4. Masker

Neem een masker, het liefst een kleimasker om het overtollige talg op te nemen en te verwijderen. Kan iedere dag als je wat meer last hebt van puistjes. Op die manier ben je intensiever bezig om je talgproductie te remmen en reguleren.

5. Beschermen

Tot slot bescherm het met een dagcrème die een spf (beschermingsfactor) bevat om restschade en pigmentverkleuringen tegen te gaan of nog beter te voorkomen.

Tags: No tags

Comments are closed.