Droge huid
droge huid2

Wil je van die doffe, droge, trekkerige huid af?

Dat kan meestal makkelijker dan je denkt. “HOE DAN?” hoor ik je denken! Door actie te ondernemen voor je huid. Dat betekent in eerste plaats te kijken naar wat je nu doet voor je huid. Waar maak je ‘m mee schoon? Wat doe je om je celdeling te versnellen? Wat gebruik je voor je vochthuishouding? Wat zit er in de crème die je nu gebruikt?

Ik leg je in 5 stappen uit wat je kunt doen om er vanaf te komen!

STAP 1: Begin bij je reiniging! Klinkt voor de meesten niet logisch, maar geloof me dit is de belangrijkste stap. Als je reiniging niet geschikt is voor jouw huid en je haalt daarmee teveel van je eigen beschermingslaag (barrière) af, dan tast je iedere keer weer opnieuw je barrièrefunctie aan. Gevolg: een trekkerig gevoel, rode huid en gevoeligheid. Alles wat je daarna op je huid gebruikt ga je automatisch daar weer op aanpassen. Zo kom je dus van de regen in de drup! Laat ons naar je huid kijken en wij adviseren je met liefde welke reiniger geschikt is voor jouw huid. Stuur een foto via what’sApp (06-21839696) en ik help je de beste reiniger te vinden voor jouw huid.

STAP 2: Jaag je je celdeling aan met een scrub of exfoliatie product. Je huid schilfert af, de hele dag door en daar kan ie wel wat hulp bij gebruiken. Begin met het gebruiken van een zachte scrub en train je huid met het loslaten van die bovenste (dode) laag. Op die manier is hij ook steeds beter in staat om vocht toe te laten en vast te houden. Gevolg: een beter gehydrateerde huid die er niet alleen mooier uitziet, maar ook weerbaarder wordt en dus meer kan verdragen. Begin rustig en voer het tempo en/of de intensiteit langzaam op: resultaat gegarandeerd! Vraag ons om advies welke scrub/exfoliatie geschikt is voor jou!!

STAP 3: Hydrateer je huid iedere dag liefst 2 x. De hele dag door verdamp je vocht, daarom is het belangrijk dat je genoeg drinkt, maar een product om het vocht vast te houden in de bovenste lagen van je huid is ook super belangrijk uiteraard. Het antwoord op een betere hydratatie en een minder droog gevoel (en dus een mooiere huid) zul je altijd moeten zoeken in het toevoegen van een hydraterende spray met een hydraterend serum en niet (alleen) in een dikkere, vollere crème. 

STAP 4: Doe een masker 2 à 3 x per week om je tekorten aan te vullen, daar zijn ze voor. Eén  keer in de maand zet echt geen zoden aan de dijk! Je hoeft er echt niet mee te gaan liggen, je kunt ook prima de was ophangen als je een maskertje op hebt. Dat betekent dat je ze veel makkelijker kunt opdoen (qua tijd) dan je denkt. Als je ziet hoeveel resultaat het je oplevert ben je direct fan.

STAP 5: Gebruik een (hydraterende) olie!  Voor die extra mooie glow is een olie echt een aanrader. Zeker als je een huid hebt die niet alleen vocht tekort komt maar ook vet. Er zijn veel verschillende soorten olie, niet alle oliën hebben dezelfde samenstelling en werking. Er zijn dunnere, meer hydraterende oliën die sneller in je huid trekken. Er zijn ook vastere, dikkere oliën die juist wat meer bescherming bieden. Het hangt dus af van jouw huid welke je zou kunnen gebruiken.

Als je deze stappen toepast en consequent herhaalt, krijg je echt een hele mooie, stralende huid. De linkjes naar producten zijn voorbeelden van wat je zou kunnen gebruiken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Vraag me alsjeblieft om advies, dat geef ik heel graag!

LET OP: Dit zijn adviezen voor huidverzorging voor thuis, als aanvulling op behandelingen in de salon. In de salon kunnen we met professionele producten grotere stappen maken, maar zonder jouw inzet bereiken we niks. Hoe vaak je dat kunt of zou moeten doen, hangt af van je huiddoel, beschikbare tijd en je budget uiteraard. Er zijn vele mogelijkheden, dus informeer daar gerust naar. Maar zoals ik hierboven heb uitgelegd, zijn producten voor thuis cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Een mooie huid kost nou eenmaal tijd, geld en geduld.

Welke behandeling kan ik het beste boeken?

Allereerst kun je een gratis adviesgesprek inplannen, zodat we samen kunnen overleggen wat de beste aanpak voor jou is.

Warm Welcome Treatment waarin we je huid goed schoonmaken, scrubben/exfoliëren, eventueel los masseren en voorzien van een diepere hydratatie. Uiteraard hoort daar een uitgebreide huidanalyse bij waarbij we in kaart brengen wat voor jou het beste is om thuis mee aan de slag te kunnen gaan.

Organic Touch Treatment waarin we je huid goed schoonmaken, exfoliëren, hydrateren en ook je doorbloeding opgang brengen, zodat je huid alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Ook hier hoort een uitgebreide analyse bij en een advies voor thuis.

Een intensieve peeling (zoals de Green Peel of de Pro Power Peel) kunnen ook zeer effectief zijn, misschien zelf in een mini kuur verband. Maar dat kan alleen als de barrièrefunctie  van je huid op orde is. (Daarvoor moeten we eerst je huid van dichtbij bekijken).

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht