Wat is het?

Het is een zeer subtiele massagetechniek die je lymfestelsel activeert. Door het lage tempo en de zeer zachte druk heeft het ook een uitwerking op het zenuwstelsel. Vocht en afvalstoffen worden sneller afgevoerd en ondersteund zo je immuunsysteem.

Wat doet het?

Door het steeds herhalen met een lichte aanraking werkt het heel erg rustgevend.  Zelfs de mensen die niet makkelijk kunnen ontspannen bij een normale massage, zullen bij deze techniek een diepere ontspanning ervaren. Dat komt omdat je werkt op het parasympatische zenuwstelsel wat is gericht op rust en herstel van je lichaam. Het zorgt voor een remming van je hartslag en ademhaling en brengt je zo in een diepere ontspanning. Door de betere afvoer van vocht en afvalstoffen komt er minder druk op je huid te staan, waardoor bijv. een wond sneller en ook mooier geneest. Zelfs je hele afweersysteem verbetert erdoor.

Waarom een manuele lymfedrainage?

Als je wil ontstressen op een dieper niveau, als je de neiging hebt om vocht vast te houden, als je aan het afvallen of detoxen bent en je lichaam wil ondersteunen met sneller afvalstoffen kwijt raken, als je een operatie tegemoet gaat of hebt gehad, als je vaak last hebt van hoofdpijn of allerlei vage klachten en klachtjes of gewoon omdat je het fijn vindt.

Voor wie is het geschikt?

In principe voor iedereen, behalve als je een veel te lage bloeddruk hebt of een levensbedreigende ziekte. Als je aanleg hebt voor vocht vasthouden, als je ziek bent geweest en sneller wilt herstellen, als je moeilijk kunt ontspannen, als aanvulling op afvallen en/of detoxen, als je heel erg gestresst bent en niet veel kunt hebben (prikkel gevoelig), voor of na een chirurgische ingreep voor beter herstel en snellere wondheling of als je gewoon eens een andere behandeling wil.

Hoe vaak moet ik een lymfedrainage doen?

Dat hangt af van het probleem wat je wilt verhelpen. Je zult altijd effect hebben met 1 enkele behandeling, maar bijv. na een chirurgische ingreep zul je vaker moeten behandelen om het proces te begeleiden en wondheling te versnellen. Het is dus afhankelijk van de persoon en de situatie.

Kan ik een lymfedrainage combineren?

Ja dat kan! Bijvoorbeeld met een bindweefselmassage (sneller verwerken afvalstoffen), SkinLift massage  (voor een diepere ontspanning), peeling (sneller herstel)  of een ProSkin behandeling (onderhoud huidconditie)

Wat kan ik zelf doen voorafgaand aan een lymfedrainage?

Veel water drinken is belangrijk om tijdens en na de massage je afvalstoffen goed kwijt te kunnen. Dat betekent meer drinken dan je normaal doet en niet 1 glaasje extra voor je gaat liggen. Dus begin daar liefst al een dag daarvoor mee en ga er na de behandeling ook de rest van de dag mee door.

Wanneer kan ik beter geen lymfedrainage ondergaan?

Bij een (te) lage bloeddruk, koorts, acute trombose, levensbedreigende ziekte, tumoren, algehele malaise.

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht