Microneedling-10-tips

10 belangrijke tips na micro-needling / dermapenbehandeling

  1. Eerste dag na je behandeling niets aan je gezicht doen, behalve hydrateren met het geadviseerde product.
  2. Gebruik geen ibuprofen, aleve etc (ontstekingsremmend) in de eerste 3 dagen.
  3. Denk aan hygiëne! Blijf van je gezicht af (zeker de eerste 24 uur) en als je met je handen aan je gezicht zit, was ze dan eerst! Pak ook een schoon kussensloop.
  4. Geen retinol, vitamine C, glycolzuur of andere zuren op je huid gebruiken (kijk de producten die je gebruikt na) in de eerste week.
  5. Eerste 24 uur geen direct zonlicht op je huid (ook daarna heel voorzichtig zijn).
  6. Daarna een crème met alleen een fysische filter gebruiken (géén chemische en minimaal SPF30) om pigmentatie te voorkomen.
  7. Geen make-up gebruiken 24 tot 48 uur na je behandeling (met name foundations etc). Je kunt wel minerale poeders (Jane Iredale) of de Blemish Balm van Schrammek gebruiken.
  8. Geen exfoliatie of exfoliërende producten in de eerste week (scrub, peeling etc) en ook niet harsen in de eerste 2 weken na je behandeling.
  9. Reinig je huid na de behandeling (niet in de eerste 24 uur) met een hele zachte reiniging die de barrière functie respecteert.
  10. Neem een voedingssupplement in om je collageen aanmaak te verhogen. Het liefst met vitamine C erin (zonder vitamine C geen collageen aanmaak).

TIP: Fantstisch ingrediënt om in te zetten na 5 dagen: RETINOL!! Om je huidvernieuwing nog meer te boosten.

Wel rustig aan beginnen en opbouwen (bv. Bamboo Firming Fluid of als je huid iets meer gewend is de Liquid Gold Overnight Repair Cream)

Onthoudt dat het echte resultaat een tijdje op zich laat wachten en dat je huid in die tussentijd steeds bezig is zich te vernieuwen!

Huidverbetering is geen sprint, maar een marathon!

Beste resultaten worden gehaald in kuurverband en dat betekent meerdere behandelingen korter/sneller achter elkaar.

Meer weten over micro-needling? Bel ons op 0318-438413

Lieve groet,

Marjan

Tags: No tags

Comments are closed.