Schermafbeelding 2020-12-19 123426

Een essence… iets voor jou?

Misschien wel, maar dan zou je natuurlijk eerst moeten weten wat het is!

In de kookwereld is een essence een sterk geconcentreerd, aromatisch aftreksel en om je een beeld te kunnen vormen is dat wel een goed uitgangspunt. Het wordt dan gebruikt om bv sauzen en soep intenser te maken van smaak. Alleen kun je het in dit geval niet eten, maar gebruik je het om je huidverzorging naar een hoger niveau te tillen. Alles wat je erbij gebruikt wordt krachtiger, sterker.

Qua substantie zit het tussen een mist of spray en een serum in.  Het bevat een hoge concentratie aan werkstoffen (als in een serum) maar wordt opgenomen als een mist/spray. Door op deze manier je huid verzorging laag over laag op te bouwen, wordt het vele malen intensiever en geeft het mooiere resultaten. Denk aan: kleding in laagjes is warmer dan alleen een dikke trui.

Een essence werkt als een primer die al je producten beter laat werken. Afhankelijk van welke essence je gebruikt, heeft het ook nog een eigen doel. Wij hebben 2 essences in ons assortiment: de Birch Water Purifying Essence (Eminence Organics) en de Redness Relief Essence (Dermalogica).

Om te beginnen met de Birch Water Purifying Essence: deze is super hydraterend vanwege de snow mushroom die er in zit, maar hij is ook ontstekingsremmend, bevordert de bloedcirculatie en celvernieuwing en heeft van nature een detox werking.

De Redness Relief Essence is wat lobbiger van samenstelling dan de Birch Water Essence en vooral heel kalmerend naast hydraterend. Als je een huid hebt die snel rood wordt en erg reactief is, zul je heel blij worden van deze extra stap in je huidverzorging.

Beide breng je aan na je mist/spray. Druppel een beetje essence in je hand en verdeel het over beide handen. Vervolgens dep je met je handen op je huid, niet wrijven, om de essence aan te brengen. Het trekt vrij snel in dus je kunt je serum direct erna aanbrengen. Pas dan breng je je moisturizer aan.

Op deze manier bouw je niet alleen een zeer intensieve hydratatie op, maar ook een veel effectievere. Je huid neemt net als een spons de vloeistoffen op en daarmee ook de werkstoffen. Het vocht dient ook als transportmiddel om ingrediënten als bv. hyaluronzuur en botanisch collageen op de plaats van bestemming te krijgen. Als het vocht vervolgens verdampt, blijven die stoffen achter om hun werk te kunnen doen. Zo is het denk ik duidelijker, waarom een essence een cruciale rol kan spelen in je totale huidverzorging.

Wanneer je huid goed gehydrateerd is, is deze gezonder, sterker, steviger en houdt daarmee  je huidbarrière in tact. Vergeet niet dat dit een zeer belangrijk deel is van je totale immuunsyteem. Je huid beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf, als wij er goed voor zorgen tenminste. Een gebarsten, broze huid staat constant open, voelt als schuurpapier en ziet er zeker niet mooi uit.

Ik hoop dat ik zo een duidelijk beeld heb kunnen schetsen van wat een essence voor jouw huid kan betekenen. Mocht je meer willen weten, bel of app me: 06-21839696.

Liefs,

Marjan

Tags: No tags

Comments are closed.