Facebook banner blog foto (6)

10 tips tegen donkere kringen onder je ogen

Last van donkere kringen? Hier zijn een aantal bruikbare tips om ze zelf direct te lijf te gaan.

1. Inkopper van de week: ga op tijd naar bed! Dit weet je waarschijnlijk zelf ook wel, maar geloof me, daar heb je echt zoveel baat bij! Slaap is niet alleen goed tegen je donkere kringen, maar ook wat betreft je voedingspatroon doet het wonderen. Als je moe bent eet je (meestal) anders en ga je vaak meer suikers eten, wat ook weer donkere kringen in de hand werkt (suiker trekt vocht aan).

2. Drinken, drinken en nog eens drinken! Water dan uiteraard. Als je te weinig water drinkt hebben de allerkleinste haarvaatjes in je  systeem daar als eerste last van (denk aan bloed- en lymfevaatjes) en laten die nou net heel veel bij je ogen zitten. Als je bloed dikker wordt, wordt het donkerder van kleur. Je huid is daar ook nog eens heel dun en doorschijnend dus worden je adertjes zichtbaar als een blauwige gloed. Daarnaast zorgt veel drinken ook voor een betere afvoer van je afvalstoffen en een betere stoelgang en nierfunctie, wat ook allemaal minder donkere kringen als gevolg heeft.

3. Bewegen! Liefst in de buitenlucht. Ook deze heb je vast vaker gehoord, maar misschien weet je niet waarom. Zuurstof is naast water super belangrijk voor je hele systeem. Zuurstofarm bloed kleurt namelijk blauw en zuurstofrijk bloed helder rood. Vertaal dat naar de huid onder je ogen en je snapt gelijk waarom bewegen belangrijk is. Hoeft geen topsport te zijn, half uurtje wandelen per dag doet al wonderen (niet alleen voor je ogen;)).

4. Hydrateer de huid onder je ogen voldoende en vaak om fijne lijntjes te voorkomen en zoveel mogelijk schaduwvorming weg te nemen. Gebruik het liefst 2x per dag bijvoorbeeld een serum met hyaluronzuur of een essence onder je crème, zodat je huid daar zoveel mogelijk vocht kan vasthouden. Je huid ziet er zo mooier , voller en meer geplumpt uit, zodat de weerkaatsing van licht in en om je oog beter is (oogt frisser).

5. Masseer iedere dag de huid om je ogen om veroudering tegen te gaan, je oogkringspier soepel en ontspannen te houden, je afvalstoffen te helpen afvoeren en zo je microcirculatie optimaal te houden. Als je dat iedere keer doet tijdens je reiniging en het aanbrengen van je (oog)crème, kost het je geen tot weinig extra tijd. Je zult zien als je dit consequent doet, dat het echt resultaat geeft. Bedenk wel: een mooie huid is geen sprint, maar is een marathon, dus volhouden!

6. Gebruik een oogcrème die zich specifiek op je donkere kringen richt en gebruik die ook trouw. Ik hoor te vaak in de salon dat mensen een geweldig product hebben aangeschaft, maar die dan maar af en toe gebruiken. Het lijkt me duidelijk dat je dan ook niet veel kan verwachten. Wij werken graag met Wild Plum Eye Cream: wilde pruim is ijzerrijk en de paardekastanje die erin zit versterkt je vaatwanden. Of Biolumin-C Eye Serum die een zeer stabiele vorm vitamine c bevat en oa. daardoor verhelderd, verstevigd en ook nog hydraterend werkt. Ook een optie is een oogcrème met een spf erin en/of een beetje melkzuur om de fijne lijntjes aan te pakken en je pigment te verhelderen.  Heb je meer een combi van donkere kringen en vochtwallen dan adviseren we Blepharo-light crème van Meder. Dit zijn een paar voorbeelden, maar laat je vooral goed voorlichten wat voor jou geschikt is.

7. Maak gebruik van een goede primer! Dat blurt lijntjes, hydrateert en egaliseert de kleur van je huid in 1x. Dit is een product wat je onder je foundation en concealer kunt aanbrengen. Erg verslavend (sorry;)).

8. Verberg het! Investeer in een kwalitatief goede concealer voor onder je ogen en laat je adviseren over de juiste kleur voor jou. De bedoeling is dat de donkere kleur geneutraliseerd wordt, zodat hij als het ware verdwijnt. NIET onder een dikke laag plamuur wegstoppen, maar verbergen doordat de kleuren elkaar opheffen. Vraag of ze het je uitleggen en voor je aanbrengen zodat je het gelijk kunt zien. Er zijn ook concealers met een spf er in zodat je huid extra goed beschermt is.

9. Gebruik iedere dag een crème met een spf (liefst spf30 of meer). Daar bedoel ik mee: 365 dagen per jaar zon of geen zon!! Het voorkomt pigmentverkleuringen en vertraagt je veroudering enorm. Echt je allerbeste anti-aging, geloof me.

10. Boek een speciale behandeling om de huid rond je ogen in goede of betere conditie te brengen. Zo komt ook al het andere wat je zelf thuis doet veel beter aan en zul je meer resultaat boeken. Denk eens aan een icoone treatment voor meer volume van je bindweefsel, betere doorbloeding en drainage of een peeling voor onder en rond je ogen om het pigment lichter te maken en je vochtlijntjes te verminderen. Hiermee verbeter je namelijk ook het opname vermogen van je huid.

Weet je niet precies wat bij jou de oorzaak is van je donkere kringen? Lees dan mijn blog over oorzaken van donkere kringen, zodat je weet waar jij je op kunt richten.

Ik hoop dat  je wat hebt aan mijn tips & tricks, maar mocht je er niet uitkomen dan kun je me altijd contacten voor advies. Succes!

Lieve groet,

Marjan

Tags: No tags

Comments are closed.