Foundation-blog-2

HELP! Ik krijg rimpels rond mijn mond

Ineens zie je ze: die akelige horizontale lijntjes op je bovenlip. Balen! En dan plopt gelijk de vraag omhoog: “Wat kun je eraan doen”. Je struint het internet af op zoek naar oplossingen, maar welke is nou echt effectief en welke daarvan is geschikt voor jou?

Hieronder zal ik een aantal mogelijkheden beschrijven, zodat je weet wat er zoal in salons wordt aangeboden. Wat voor jou geschikt is, kun je het beste met een professional bespreken. Het resultaat hangt altijd af van jouwzelf namelijk. Van je huidconditie en de rimpeldiepte. 

Er zijn zoals gezegd verschillende opties, zoals retinolcreme gebruiken (’s nachts) en retinolbehandelingen laten doen. Daarmee ga je de rimpeldiepte te lijf. Ook intensieve (chemische) peelingen en microdermabrasie kunnen de rimpeldiepte verminderen.

Je kunt bindweefselmassage of andere intensieve massages (laten) doen met een focus op de bovenlip om je doorbloeding te stimuleren en verklevingen weg te halen. Hierdoor wordt de lip voller, zachter en gladder.

De aangezichtsspieren aanpakken met microcurrent (microstroom) behandelingen voor versteviging van die spieren is ook een mogelijkheid. Daarmee geef je de spieren een impuls om (zie het filmpje op mijn website) hun originele vorm weer aan te nemen en hun werking te verbeteren.

Een contourverstrakkende behandeling met een speciaal apparaat is ook mogelijk rond en over de mond, waarbij je nieuwe cel aanmaak genereert en het volume laat toenemen. Het weefsel wordt strakker, voller en steviger.

En dan is er nog microneedling /dermapen behandelingen om echt de rimpels zelf te targetten. Er worden microscopisch kleine kanaaltjes in je huid gemaakt om ‘m aan te zetten zichzelf te vernieuwen. Je huid wordt egaler, strakker, producten worden veel beter opgenomen en behandelingen gaan dieper penetreren.

Laser behandelingen en fillers behoren ook tot het arsenaal aan opties, maar zijn mijns inziens vooral een optie als de huid al echt verouderd is en niet zozeer om nog preventief en vertragend te werken.

Al deze behandelingen of serums kun je los van elkaar doen, maar effectiever is het om een aantal zaken te combineren. Bijvoorbeeld een contour-lift behandeling voorafgaand aan de microneedling. Dan worden de nieuw aangemaakte cellen direct ingezet voor wondheling en kun je in de periode daarna gebruik maken van de verhoogde opname van retinol als product voor thuis, maar ook retinol in behandelingen.

Vergeet ook de (chemische) peeling niet. Ook dit is een zeer effectieve behandeling, zeker in kuurverband. Op deze manier jaag je je celdeling aan, waardoor je huid zich sneller gaat vernieuwen. Al deze behandelingen doe je vooral in de winter periode vanwege het dunner worden van je huid (pigmentvorming).

Tussentijds en/of in de zomer periode kun je dan de bindweefselmassage ondergaan of de spierversteviging. En tot slot en misschien had ik dat als eerste moeten noemen: collageen suppletie zodat je huid van binnenuit voorzien wordt van de benodigde bouwstenen. En dat kun je het hele jaar door gebruiken!

Je ziet er zijn genoeg mogelijkheden, maar laat je vooral goed informeren wat voor jou het meest geschikt is. Belangrijk is om te bepalen of je lange of korte termijn resultaten wil en wat je zelf bereid bent er aan te doen en erin te investeren.

Wil je een gericht, persoonlijk advies? Bel me gerust: 06-21839696

Lieve groet,

Marjan

Tags: No tags

Comments are closed.