Stralende-huid

10 Doe-het-zelf tips om je huid te laten stralen!

In deze tijd van het jaar is niet alleen het weer soms grauw, maar ook je (gezichts-)huid. In deze donkere weken na een stressvolle kerstperiode met verkeerd en teveel eten en drinken kan je huid er droog, dof en futloos uitzien. De vraag is dan natuurlijk: “wat kan ik er aan doen?” Ik geef je hier 10 tips waar je zelf mee aan de slag kunt en je er weer een glanzend en stralend velletje van kan maken.

  1. Voeding aanpassen (als je dat nog niet hebt gedaan) : minder of geen vlees (voor een tijdje) en meer groente en fruit. (helpt echt!)
  2. Drink meer water. Bouw het langzaam op als je dat niet gewend bent. Het ondersteunt je lijf om afvalstoffen beter kwijt te raken. Los van de afvalstoffen worden alle cellen in je lijf beter voorzien van vocht, dus ook je huid.
  3. Ga op tijd naar bed, stop tijdig met je mobiel of computer en probeer echt voldoende slaap te krijgen!! Ventileer je slaapkamer goed en maak het niet te warm. Een goede nachtrust is een hele belangrijke basis van je algehele gezondheid.
  4. Beweeg!! Iedere dag een half uurtje lekker buiten wandelen zorgt niet alleen voor een frisse neus, maar ook voor een leeg hoofd, een ontspannen lijf en een goed doorbloedde huid.
  5. Droog borstelen van je hele lichaam, behalve je gezicht en hals, met cirkelende bewegingen richting het hart. Koop een borstel met natuurlijke haren en geef jezelf iedere dag een fikse borstelbeurt! Neem daarna een wisseldouche. Goed voor je doorbloeding, openen van je poriën, verbeteren van je afvoer (lymfe) en je huid wordt er heel zacht van.
  6. Douche niet te heet en te lang (daar wordt je huid droger van en dus doffer) en hanteer de 3 minuten regel: creme of olie binnen 3 minuten na afdrogen inmasseren. Zo hou je het vocht op je huid vast ipv dat het verdampt. (Believe me, I’ ve tried)
  7. Reinig je gezicht 2x: 1ste x met een hydrofiele olie (die verwijdert alles wat in olie oplosbaar is van je huid) en de 2de x met een reiniging met peeling (bijvoorbeeld met mellkzuur of glycolzuur). Zo wordt alles wat je daarna doet beter opgenomen.
  8. Neem een masker! Masker vullen snel een tekort aan: bv hydraterend voor een gevoelige, vochtarme huid of een intensievere met vitamines of glycolzuur voor een futloze, doffere of vroegtijdig verouderende huid. (laat je informeren wat goed is voor jouw huid, er zijn heel veel goede maskers)
  9. Bouw laag-over-laag je hydratatie op door eerst te sprayen met een facial mist en masseer daarna een speciale, hydraterende olie in als je huid nog een beetje vochtig is. Zodoende wordt het aanwezige vocht op de huid vastgehouden en door het inmasseren stimuleer je gelijktijdig je doorbloeding. Daaroverheen breng je een alles-in-1 moisturizer aan met spf aan.
  10. Tot slot breng je een hydraterende primer op je huid aan. Zo krijg je een prachtige, frisse glow over je huid die je een natuurlijke, gezonde uitstraling geeft.

Ik zou zeggen: aan de slag!

Marjan

Tags: No tags

Comments are closed.