Blog hoofd (3)

Hoe verzorg je je huid het beste tijdens je vakantie?

Ik krijg vaak de vraag: “hoe kan ik het beste mijn huid in de vakantie verzorgen?” De meesten van ons hebben niet zoveel zin om dan veel te doen, het is per slot van rekening ook vakantie. Er zijn ook best wat behandelingen en producten die we beter niet of niet teveel kunnen doen tijdens de zomer vanwege de zon: peelingen en exfoliërende producten met name. Dus sla dat even over tijdens je vakantie. Komt daarna wel weer.

Maar wat doen we dan wel? Vooral goed schoonmaken, hydrateren en beschermen zijn belangrijk. En ook een huid heeft vakantie als je ‘m af en toe verwend met een extraatje zoals een lekker masker.

Hydrateren is belangrijk om je huid van voldoende vocht te voorzien, zodat je de buitenkant (barrière) van je huid goed in takt blijft en je je mooie vakantie glow kunt laten zien. Drink extra water, gebruik 2x per dag een hydraterende spray  en een moisturizer. Wil je je huid van extra hydratatie voorzien? Gebruik dan ochtend en avond een intensief serum, zodat je uitdrogen zoveel mogelijk tegengaat.

Beschermen tegen de zon en de schade die dat veroorzaakt is in de zomer echt super belangrijk. Neem een hoge factor (minimaal 30), smeer je goed in voor je in de zon gaat en herhaal dat door de dag heen liefst om de 2 uur. Er zijn bijvoorbeeld ook minerale poeders met een spf,  zodat je je bescherming door de dag heen makkelijk kunt bijwerken over je crème heen of als je een beetje make-up wil dragen.

En als laatste: goed schoonmaken omdat producten met zonnebescherming vaak wat lastiger van je huid af te krijgen zijn. Dat betekent niet dat we hard moeten poetsen met agressieve middelen, maar bijvoorbeeld een reiniging op olie basis nemen ipv. je normale reiniging om op een zachte manier de spf crème te kunnen verwijderen. Kun je gelijk ook je oogmake-up mee afhalen.

Extra verzorgingstip: geef je huid wat extra aandacht met een hydraterend en verkoelend masker, heel fijn als het warm is.

En verder? Rust lekker uit, zorg voor voldoende slaap, ontspan, ga niet teveel in de zon, eet zoveel mogelijk gezond en geniet vooral van je vakantie.

Fijne vakantie!

Liefs,

Marjan

Tags: No tags

Comments are closed.