Wat is het?

Ik hoor u al denken: Collageen Inductie Therapie? Wat is dat dan? Het is een andere benaming voor een Micro-needling, Dermapen behandeling of Collageen stimulerende therapie, waarbij we kleine micro kanaaltjes in de huid maken en zo de aanmaak van collageen aanjagen. Vandaar dus die naam.

Het wordt gezien als DE anti-aging behandeling van de toekomst. Je kunt er een aanzienlijk aantal huidzorgen mee aanpakken. Zoals fijne lijntjes, grove poriën, rimpels, (acné)littekens, zonschade, striemen, oneven huidskleur en -structuur.

Hoe werkt het?

Doordat we met de Dermapen kleine openingetjes maken bevorder je de opname capaciteit van je huid. Dus als je daarna een product aanbrengt, wordt het beter opgenomen. Behandelingen die je na die tijd ondergaat, worden effectiever.
Wat er ook gebeurt is het gebruik maken van een huideigen mechanisme: wondheling. Wat we in de schoonheidssalon doen is werken op een gezonde huid. Door microscopisch kleine wondjes te maken in een gezonde huid, gaat je huid zich verbeteren terwijl hij eigenlijk niks mankeert. Met dat herstel wordt er nieuw collageen aangemaakt en zo wordt je huid dus mooier, gladder en steviger.

Hoe vaak moet je zo’n behandeling ondergaan?

Dat hangt uiteraard af van het probleem dat je aan wil pakken, maar ook van je huidconditie, je leeftijd en je algehele gezondheid. 

Het beste resultaat krijg je met minimaal 3 behandelingen achter elkaar, met een tussenpoze van 4 tot 6 weken.

Wat is de beste periode om zo’n behandeling te ondergaan?

Dat is meestal vanaf oktober t/m april, afhankelijk van hoeveel zon er is. Mocht het in april al heel zonnig zijn dan stellen we de behandeling liever uit tot het najaar. Het is wel mogelijk als de huid die je wil behandelen niet wordt bloot gesteld aan de zon, bijvoorbeeld iets wat onder je kleding zit.

Meer weten? Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek, dan weet je of het iets voor jou is of dat je huid het aankan.

Lees ook: Dermapen / micro-needling

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht