Wat is het?

Het is een behandeling met een apparaat (zie foto) waarbij gebruik wordt gemaakt van lage elektrische stroom om de bio-elektrische stroom van het lichaam na te bootsen. Het doel is de huid te verjongen, spieren beter in model te houden (of te krijgen), contouren te liften en rimpeltjes te verzachten.

Wat doet het?

Met die lage elektrische stroom worden je gezichtsspieren getraind en gaat je huid er dus  gelift, strakker en steviger uitzien.Er komt een stofje vrij (ATP) wat de gezichtsspieren activeert , vergelijkbaar met hoe oefening de spieren van je lichaam activeert. Het werkt gelijktijdig ook drainerend, herstellend en stimulerend voor collageen en elastine. Bijnaam voor deze behandeling is: ‘niet-invasieve facelift’.

Waarom een microcurrent behandeling?

Het is belangrijk om je spieren in conditie te houden, ook voor je gezichtsspieren. Ïf you don’t use it, you lose it” geldt ook hier. Een behandeling met microstroom is als een workout voor je gezichtsspieren. Je geeft je spieren een energieboost, het houdt je huid stevig en meer in model. Het werkt ook als een lymfedrainage masssage, waardoor je huid minder gezwollen zal zijn. Het lift je ogen, het maakt je voorhoofd strakker en laat je jukbeen en kaakcontour beter zien.

Voor wie is het geschikt?

Het is geschikt voor iedereen en voor elke leeftijd. Het is natuurlijk wel zo dat als je ouder bent de resultaten totaal anders zijn als wanneer je jonger bent. Het allerbeste is om zoveel mogelijk veroudering en schades te voorkomen. Dus wij adviseren dan ook: begin er juist mee als je jonger bent! Dat neemt niet weg dat er hele mooie resultaten gehaald kunnen worden als je al wat ouder bent. Microcurrent is ook een super goede herstel techniek voor slappere, geatrofieerde gezichtsspieren.

Hoe vaak moet ik dat doen?

Het meest effectief is meerdere behandelingen kort achter elkaar (kuur). Hoe vaak en hoe snel achter elkaar is afhankelijk van de persoon en de resultaten die je wil behalen. Ben je jong dan is het vooral een behandeling voor onderhoud (bijv. 1x per maand). Als je al wat ouder bent, is een kuur aan te raden om echt effect teweeg te brengen (bijv. 5 tot 10 x kort achter elkaar). Net als in de sportschool werken we ook hier met een opbouwschema. Naar mate men meer behandelingen ondergaat wordt de intensiteit hoger.

Kan ik een microcurrent behandeling combineren met een andere behandeling?

Ja dat kan! Bijvoorbeeld met een lymfedrainage massage (extra drainage afvalstoffen), bindweefselmassage (extra energieboost), contour-lift behandeling (extra liftend), SkinLift massage  (voor een betere spiertonus), peeling (extra glow)

Wat kan ik zelf doen voorafgaand aan een kuur of microcurrent behandeling?

Goede hydratatie is belangrijk, zowel goed water drinken als ook hydraterende gezichtsproducten gebruiken. Zo is je huid optimaal in conditie om de stroom te geleiden en ingrediënten te kunnen opnemen en transporteren.

Wanneer kan ik beter geen microcurrent behandeling ondergaan?

Bij hartklachten en/of een pacemaker, epilepsie, chronisch eczeem, koorts, acute trombose, tijdens zwangerschap, tumoren, algehele malaise, als je net injectables of fillers hebt laten inspuiten (na 2 weken wel en dan is het echt een aanvulling daarop).

Gerelateerde producten

Skincare is my foundation! Afspraak maken gratis intake – Prijsoverzicht